Megbukott a doppingvizsgálaton a világ- és Európa-bajnok magyar kajakos – Origo

Fennakadt a doppingvizsgálaton Takács Tamara, világ- és Európa-bajnok kajakos.

A 22 esztendős versenyzőt a Magyar Antidopping Csoport ellenőrizte. A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) tájékoztatása szerint, az első fokú eljárás a sportoló négyéves eltiltásával lezárult.

Takács Tamara fellebbezhet, és amíg az eljárás nem zárul le, addig az ICF további részleteket nem közöl az üggyel kapcsolatban.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2017-ben Takács Tamarát választotta az év legjobb női kajakosának.  

Takács Tamara komoly tervekkel kezdte az idei szezontFotó: Csudai Sándor – Origo

Az akkor még csak 21 éves versenyező Plovdivban rendezett Európa-bajnokságon a királykategóriában, K-1 500 méteren lett aranyérmes, míg a racicei világbajnokságon a kajak négyes tagjaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Végül a szeptemberi országos bajnokságon kilenc aranyérmet szerzett, amely egyedülálló a sportág történetében.

A 2018-as éve már korántsem volt ennyire sikeres. Rengeteg sérülés nehezítette az életét, kiszorult a női kajaknégyesből, de a belgrádi Európa-bajnokságon így is aranyérmes lett 5000 méteren, míg 1000 méteren ezüstérmet nyert. 2018 nyarán szakított a legendás Nyáron szakított Fábiánné Rozsnyói Katalinnal, majd a portugáliai világbajnokságon már csak 5000 méteren állt rajthoz, és megszerezte a negyedik helyet.

Az idei szezont Kozák Danuta korábbi edzőjének, Simon Miklósnak a csapatában kezdte. Hüttner Csaba szövetségi kapitány is sokat várt tőle, és Takács is úgy nyilatkozott az Origónak, hogy ismét élvezi a kajakozást és legfőbb célja, hogy bekerüljön a női kajaknégyesbe.

Neked Ajánljuk