Másodkapitány volt a holland balesetnél a Viking Sigyn ukrán kapitánya – Index

tammy miller apr 1
Bohus Péter

2019.06.07. 10:57

Hivatalosan is megerősítették, hogy a Hableány városnéző hajót elsüllyesztő Viking Sigyn ukrán kapitánya április elsején éjjel Hollandiában is balesetet okozott. Akkor egy Viking típusú hajóval egy, az antwerpeni kikötőből távozó tanker oldalát szakította fel.

Csütörtökön este a Viking Cruises hajózási vállalat szóvivője a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta: “meg tudjuk erősíteni, hogy a Viking Sigyn kapitánya április 1-jén a Viking Idun fedélzetén volt, de az incidens idején nem ő volt a hajó kapitánya. A hajót egy másik kapitány irányította.”

A Fővárosi Főügyészség szerint az ukrán férfi kérdésünkre azt válaszolta, hogy „a magyarországi ügy gyanúsítottja másodkapitány volt a hollandiai balesetben részes egyik hajón. őt Hollandiában gyanúsítottként hallgatták ki. Annak megállapítása, hogy ott ki vezette a hajót, a holland nyomozás tárgya”.

(Borítókép: Képek az egyik utas 2019. április 1-én kitett posztjából, amikor a Viking hajója ütközött egy olaj tankerrel Terneuzenben. Fotó: Tammy Miller / Facebook)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Neked Ajánljuk