Márki-Zay szerint böszmeség a 13. havi nyugdíj – Mandiner.hu

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje veszélyes felelőtlenségnek és igazságtalanságnak nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését.

„Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton” – jelentette ki Márki Zay Péter 2020-ban egy, a Gellért Szállóban tartott beszélgetésen. A Magyar Nemzet cikkében azt írja: miután korábban a rezsicsökkentést és a Fidesz-szavazókat kritizálta, a 13. havi nyugdíjat pedig veszélyes felelőtlenségnek nevezte, most kiderült,

böszmeségnek tartja a nyugdíjasok megsegítését.

A lap szerint Márki-Zay Péter egy Dobrev Klárával közös, a Greenpeace Magyarország által szervezett beszélgetésen 

veszélyes felelőtlenségnek és igazságtalanságnak nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését,

egy most előkerült hangfelvételen „böszmeségnek” is nevezi az intézkedést:

„Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a Covid első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton…” – fejtette ki gondolatait Márki-Zay.

Több frontos támadás a kormány ellen

A Magyar Nemzet felidézi, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje több fronton intézett támadást, hiszen korábban a rezsicsökkentésről nyilatkozott úgy, hogy ahelyett „kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”. Egy másik nyilvánosságra került videófelvételen

trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését, majd ostoba Fidesz-szavazókról beszélt.

A közszolgáltatások kapcsán pedig azt mondta: „A rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen ha egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is.” 

Nyitókép: YouTube

Neked Ajánljuk