Márki-Zay Péter: A Fidesz titkos terve, hogy magánegészségügyet alakítson ki – Mandiner.hu

2018-ban a baloldal miniszterelnök-jelöltje még úgy fogalmazott: „Én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet”.

„Van egy titkos terve a Fidesznek, hogy a választások után magánegészségügyet alakítanának ki” – ezt Márki-Zay Péter mondta az ATV Híradójának. Ennek ellenére 2018-ban még ezt nyilatkozta a baloldal miniszterelnök-jelöltje: „Én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet”. Márki-Zay Péter szerint már most úton van az ország efelé.

„Ma az ország teli van magánszolgáltatókkal. A Fidesznek van egy titkos terve, hogy a választások után magánegészségügyet fognak kialakítani, és privatizálják az egészségügyet” – mondta az ATV Híradójának a baloldal miniszterelnök-jelöltje, hozzátéve, hogy ehhez már a tanulmányok is elkészültek. „Ezzel szemben mi,

amit az Orbán utáni Magyarországon képviselünk az az, hogy ne csak a fideszes oligarcháknak járjon magánkórház,

hanem a jászberényi kórházban, vagy a miskolci kórházban is kapjuk meg azt a minőségi ellátást, ami jár nekünk. És ha ezeket nem tudják teljesíteni, és ha valakinek magánkórházba kell menni, azt is fizesse az állam” – hangzott el Márki-Zaytól.

Márki-Zay Péter privatizálná a kórházakat

„Én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet” – nyilatkozta még 2018-ban baloldal miniszterelnök-jelöltje. Bővebben is érdekel…

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP 

Neked Ajánljuk