Már Kiskőrösön is drónnal figyelik, hogy a közlekedők megsértik-e a szabályokat – 444.hu

A kiskőrösi rendőrök hétfőn a levegőből figyelték, hogy a helyi és az átutazó sofőrök mennyire tartják be a közlekedési szabályokat. Volt, aki fennakadt az ellenőrzésen – írja a police.hu.
Fotó:

police.hu


A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai Kiskőrösön, a József Attila út és a Petőfi Sándor út kereszteződésében fokozott ellenőrzést hajtottak végre, az akcióban a Készenléti Rendőrség speciális, drónkezelő egysége is közreműködött.

Délelőtt 20 percet töltött a levegőben a drón, amivel kiszűrték az úton a sárga és a piros fényjelzésen szabálytalanul áthaladókat, szabálytalanul előzőket, kanyarodókat és a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztóit – írja a rendőrség, ami szerint „a jogsértéseket helyben szankcionálták”: két közigazgatási bírságot és két helyszíni bírságot szabtak ki, illetve elfogtak egy körözött személyt is.

A rendőrség az utóbbi években drónnal többek között közlekedési szabályszegőket és szemetelőket is üldöz vidéken. A közterek kamerákkal való ellenőrzésének problémáiról itt írtunk korábban. (police.hu)

Neked Ajánljuk