Kult: Galla Miklós ismét levélben fordult Orbán Viktorhoz | hvg.hu – hvg.hu

A humorista köszöni a miniszterelnök szellemes válaszát előző levelére, és továbbra is segítségét kéri.

Galla Miklós válaszolt Orbán Viktornak, aki a humorista legutóbbi, Facebookon közzétett nyílt levelére kommentben válaszolt. Galla arra kérte a miniszterelnököt, hogy járjon közbe a Karinthy-gyűrűje ügyében, mire Orbán (vagy aki a fiókját kezeli) odakommentelte, hogy “Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!”

Válaszában Galla először is megköszöni a miniszterelnök szellemes válaszát, majd sajnálkozva közli, hogy az ügy nem oldódott meg.

“Kérem, engedje meg, hogy feltételezzem, Ön ismeri azt a személyt, aki kinevezte Dobos Menyhért vezérigazgatót, illetve az MTVA kuratóriumának tagjait. Kérem, kérje meg az illetőt, beszéljen vezérigazgató úrral és a kuratórium tagjaival. Szólítsa fel őket, hogy további késedelem nélkül adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, tegyék lehetővé, hogy visszatérjek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára szívhez szóló, világszínvonalú dalaimat. Ne kelljen arra gondolnom, hogy valakit a származása miatt ér hátrányos megkülönböztetés Magyarországon. Mert most erre gyanakszom, különösen a CEU- és az SZFE-ügy fényében” – írja Galla.

Neked Ajánljuk