Koronavírus: megint nagyot ugrott a fertőzésszám Magyarországon – Napi.hu

További 726 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy idős, krónikus beteg – közölte a kormány a koronavirus.gov.hu oldalon.

Még 726 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 13 879 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 646 fő, 4130-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9103 fő. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen – áll a tájékoztatóban. Az előző napi 844-es fertőzésszámhoz képest a mostani enyhe csökkenés.

Arra figyelmeztet az Operatív Törzs az új fertőzések adatai miatt, hogy a járvány második hulláma már elérte Magyarországot, a vírus a közösségben terjed. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne bénuljanak meg a mindennapok, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. Vegyen mindenki maszkot a zárt terekben, boltokban, közlekedési eszközökön, valamint kerülje a közeli testi kapcsolatokat idegenekkel, még a ritkábban látott barátokkal, ismerősökkel is.

Az enyhe korlátozásokra alapozó magyar védekezés lényegében mostanra a svéd modell követésére váltott. Hogy ez pontosan hogyan is működik járványügyi szempontból, itt írtunk. Arról pedig, hogy valóban alkalmas lehet-e a gazdasági károk csökkentésére, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Az eddigi legnagyobb napi megbetegedés számot pénteken rögzítették, akkor 916 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.

A világon az elmúlt 24 órában 288 418 új koronavírus-esetet regisztráltak, ami enyhe csökkenés az előző napi 300 ezer feletti rekordhoz képest az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek esetében. A megbetegedésre 4 510 haláleset vezethető vissza, így a járvány kitörése óta 922 735 életet követelt a Covid-19 a világon, de 19 547 008 ember már felépült a betegségből.

Neked Ajánljuk