Koronavírus-fejlemények Magyarországon: kamerák elé állt az operatív törzs – Portfolio

A tájékoztató során azt is hangsúlyozta Müller Cecília, hogy minden engedélyezett oltás biztonságos és hatásos a koronavírussal szemben, így nem szabad egyik-másik vakcinát elutasítani. Hangsúlyozta, hogy a kínai  Sinopharm-vakcinát ugyan úgy ajánlja az oltakozni vágyóknak, mint bármelyik másik, engedélyezett vakcinát. 

Az országos tisztifőorvos reflektált azokra a híradásokra is, amelyek szerint a kínai Sinopharm-vakcina hatásairól kevés információ áll rendelkezésre a 60 feletti korosztály estében.

Azt gyakorlatilag minden vakcináról elmondhatjuk, hogy bizonyos életkor felett az immunrendszer már nem reagál annyira aktívan az oltóanyagra, mint egy fiatal szervezetben

– jelentette ki. Majd hozzátette, ettől függetlenül az adott vakcina megvédi a szövődménytől, illetve a halálos megbetegedéstől azokat, akik megkapták.

Beszélt arról is, hogy a Sinopharm-vakcina a beadást követően olyan tünetegyüttest produkálhat, mint az influenza. Ugyanakkor ez nagyon gyorsan elmúlik a tapasztalatok szerint. 

Neked Ajánljuk