Koronavírus: elhunyt újabb 77 beteg – 24.hu

Újabb 1419 újabb állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 343 656-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 725-re emelkedett.

Ugyanakkor ez több mint két hónapja, november 1-je óta a legkevesebb áldozat egy nap alatt.

A gyógyultak száma jelenleg 203 972, az aktív fertőzöttek száma így 128 959 főre csökkent (ez a tegnapinál 4694-gyel kevesebb).

5065 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen.

A kórházi oltópontokon folyamatos az egészségügyi dolgozók oltása és az idősotthonokban is megkezdődött az oltás. A következő vakcinaszállítmány kedden várható. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

Mint írják, a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra és december 26-tól zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer ember  oltását teszi lehetővé. Jövő kedden pedig újabb 39 ezer ember számára érkezik oltóanyag. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre, Békéscsabára, Szekszárdra, és Zalaegerszegre.

Neked Ajánljuk