Korábban társasház volt a villa, amelyet Mészáros lánya és férje megvett – hvg.hu

Impozáns budaligeti villát vett január végén a Mészáros Lőrinc lányának és férjének cége – írja a 24.hu. A csaknem 2400 négyzetméteres telken elterülő ingatlan január végén vette meg a Properitus Vagyonkezelő Kft., amelynek tulajdonosa Homlok Zsolt és Homlok-Mészáros Ágnes.

A II. kerületi villa a tulajdoni lap szerint eredetileg társasház volt, ami egy 180 és egy 80 négyzetméteres lakásra volt szétbontva. A villát most felújítják, előtte összesen 7 és fél szoba volt benne kialakítva, továbbá legalább két garázs.

A házaspár cége május végén kezdeményezte a társasház minősítés megszüntetését, ami arra utal, hogy összevonták a két lakásra bontott házat.

Az MKB Bank februárban 189 millió forint és járulékai erejéig megterhelte az ingatlant, eszerint hitelt vett fel a társaság, május végén azonban töröltették a jelzálogjogot, mert vagy kifizették a kölcsönt, vagy mert annak fedezetéül egy másik ingatlant vontak be.

Az ingatlanportálokon elérhető hirdetések alapján a környéken egyébként egy fele ekkora telken álló hasonló méretű ház értéke is 400 millió forint körül van.

A Properitus Vagyonkezelő Kft. tavaly egyébként közel 3 millió forint veszteséget termelt, ennek ellenére úgy tűnik, jelentős hitelt kapott, éppen Mészáros Lőrinc bankjától, amely csoporthoz tartozó MKB-Euroleasing Autólízing finanszírozza egyébként a társaság birtokában álló nagyértékű gépjárművet is. Mészáros lányáék cége ugyanis tavaly szeptember óta egy Porsche Cayenne Hibrid típusú luxusautót lízingel.

Homlok Zsolt 2017-ben kötött házasságot Mészáros Lőrinc lányával, Homlok-Mészáros Ágnessel. Az üzletember szorosan együttműködik apósával, egyik érdekeltsége 2018 nyarán Mészáros Lőrinccel együtt nyert el 23 milliárd forintos vasútépítési megbízást.

Neked Ajánljuk