Kitört a nevetés, amikor Gulyás arról beszélt, miért nem lesznek fideszes politikusok a Pride-on – hvg.hu

“Az érintetti kör nem fedi egymást” a miniszter szerint.

Így mossa össze a kormány a pedofíliát a homoszexualitással

Dagad a botrány az LMBTQ-embereket támadó módosító törvény miatt: a pedofília-ellenes jogszabály összemossa a nemi identitást a pedofíliával. Korlátozza a nemváltoztatás vagy homoszexualitás megjelenítését és népszerűsítését, továbbá tilos ilyen reklámokat elérhetővé tenni a 18 év alattiaknak.

A csütörtöki kormányinfón – amelyről lapunk is élőben tudósított –, Gulyás Gergelyt a Telex újságírója megkérdezte arról, hogy az idei Pride-on lesz-e fideszes képviselő.

Nem tartom valószínűnek – válaszolta Gulyás Gergely, majd arra a kérdésre, hogy miért nem, a miniszter úgy válaszolt:

Az érintetti kör nem fedi egymást, az én tudomásom szerint. Nincs metszet

– mondta, mire a jelenlévő újságírók hangosan felnevettek. A nevetésnek vélhetően kettős oka volt, lehetett, aki szerint vicces volt, amit Gulyás mondott, míg mások talán inkább kínjukban nevettek, mert valószerűtlennek tartják Gulyás megállapítását.

A néhány másodperces jelenetet a 444 szedte ki az adásból:

Gulyás egyébként ezután arról beszélt, hogy nincs tisztában a kollégái szexuális orientációjával, de “a Pride nem arról szól, hogy ki, egyébként, milyen szexuális orientációval rendelkezik, hanem ki az, aki úgy gondolja, hogy ezt a nagy nyilvánosságban meg kell, hogy ossza”.

A Telex újságírója erre feltette azt a kérdést, hogy “esetleg ki az, aki úgy gondolja, hogy ezért nem kell senkit sem üldözni?”, mire Gulyás úgy válaszolt, hogy “akkor mindannyian ott lehetnénk”, majd hozzátette, hogy az újságíró és az ő értelmezése a Pride-ról merőben eltér egymástól, és “ezzel kénytelenek lesznek együtt élni”.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Neked Ajánljuk