Keményen bevédte hazánkat egy spanyol EP-képviselő: Csak azért támadják Magyarországot, mert ott nem önök nyertek (videó) (videó) – Mandiner

Jorge Buxadé szerint az Európai Parlamentnek el kellene takarodnia a jobboldal útjából, ha nem tudják megvédeni Európát.

Jorge Buxadé spanyol Európai Parlamenti képviselő felszólalt az EP előtt hazánk védelmében. Egy spanyol hírportál így jellemezte a beszédét: „Az EP-képviselő szétszedi a sokadik indokolatlan hajtóvadászatot a magyar nép ellen”.

Buxadé, a spanyol Vox párt uniós képviselőcsoportjának vezetője, így szólt az EP-hez: „Egy újabb nap, amelyet egy tagállam megtámadásának szenteltek. Egyszerűen azért, mert ott nem nyerték meg a választásokat azok, akik még mindig itt uralkodnak, és ezt szándékoznak tenni életük végéig. Ma Magyarország, holnap Lengyelország. A holnaputánit nem tudjuk. Aztán persze kimennek, és az »európai egységről« hadoválnak. Az Európai Parlament már 2018-ban kezdeményezte ezt a 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen. […] És mindezen időpocsékolás ellenére a jelentés egyetlen jogállamisági jogsértést sem tud megállapítani Magyarországon. A jelentés olyan ügyekre szorítkozik, amelyeket az illetékes szervek már megoldottak, vagy olyan, a magyar közügyek közé tartozó kérdésekre utal, amelyekben az Uniónak nincs hatásköre, mint például a kiskorúak iskolai szexuális indoktrinálása, amit a magyar kormány természetesen ellenez. Ne avatkozzanak bele a nemzeti ügyekbe.

Koncentráljanak csak a saját hatáskörükre és Európa védelmére. És ha nem tudjátok, akkor takarodjatok, és csináljatok helyet nekünk.

Felkészültünk és készen állunk Magyarországon, Lengyelországban, Svédországban, Olaszországban, Spanyolországban, egész Európában.”

A képviselő beszédét taps zárta.

Nyitókép: Twitter

Neked Ajánljuk