Jámbor András döntött, beül a parlamentbe – Mandiner

A politikus azt is elmondta, hogy „egy kétharmados Fidesz parlamenti többséggel szemben nagyon nehéz bármit is elérni”.

Jámbor András, a Budapest 6-os számú országgyűlési egyéni választókerületében indított ellenzéki politikus a Magyar Narancsnak adott interjút. Az interjúban Jámbor kitért a parlamenti munka és a mandátum felvételének kérdésére.

Jámbor elmondta, hogy „Az ellenzéki politizálásnak van egy érdekes története az elmúlt 12 évben, amit nagyon szeretnék túlhaladni. Azt az utat járnám politikusként, ami a Diákvárossal kapcsolatban történt: először írtunk egy petíciót, majd tüntettünk, aztán népszavazást kezdeményeztünk, összegyűjtöttük az aláírást, most pedig jön is a népszavazás. Ez az ügy jól mutatja, hogyan nem szabad elengedni témákat, minden programpontomat hasonló módon szeretném képviselni és végigvinni”.

„Természetesen nem vagyok naiv,

egy kétharmados Fidesz parlamenti többséggel szemben nagyon nehéz bármit is elérni,

és végső soron a kormánypárt semmit sem fog megszavazni – csak azért mert ellenzéki felvetés – még akkor sem, ha alapvetően egyetért az adott javaslattal. Sára Botond például a kampányában ugyanazt mondta a hajléktalanságról, mint én, ettől függetlenül egy centit sem fog előrelépni a hajléktalanellátás ügye. A fővárosra fognak mindent kenni, mondván Karácsony Gergely nem csinál semmit ezzel kapcsolatban. Pedig ahoz, hogy ez a kérdés érdemben változzon törvénymodósításra, és a törvények által szabályozott normativák elosztásának újragondolására van szükség.” – mondta el a politikus.

Hozzátette: „Ami a parlamenti munkát illeti,

én nemcsak felveszem a mandátumomat, de dolgozni is fogok a parlamentben

– egyes ellenzéki javaslatokkal ellentétben”.

Nyitókép: Facebook

Neked Ajánljuk