Jakab Péter üzent Márki-Zaynak: Ha irányít a karmester, megyünk, ha nem, akkor is – Mandiner.hu

„Aki ezek után a Jobbikot támadja, az Orbán hatalmon maradását segíti” – fogalmazott a Jobbik-elnök.

Közösségi oldalán tett közzé bejegyzést Jakab Péter, melyben arról ír, „mi, jobbikosok érkeztünk a legtávolabbról az egységes ellenzékbe”. Elmondása szerint mikor a Jobbik elnökévé választották, még az ÁSZ-büntetést fizették, és „a pártot meg kellett tisztítani azoktól, akik ma is együttműködnek a Fidesszel”. Ezek után posztjában Jakab elkezdi sorolni, milyen szerepeket vállalt a Jobbik eddig az ellenzék kampányában. 

  • „Rengeteg aktivistával, és dupla annyi pénzzel szálltunk be az előválasztás finanszírozásába, mint a többi párt.
  • 29 körzetben nyertük el a választók bizalmát. A legnehezebb körzeteket bízták ránk, ahol vérrel és verítékkel lehet csak legyőzni a Fideszt, de rajtunk nem fog múlni.
  • Ezután összegszerűen a Jobbik ajánlotta fel a pártok közül a legtöbb pénzt a közös ellenzéki kampányba”

 – sorolja a Jobbik-elnök, aki bejegyzését azzal zárja: „aki ezek után a Jobbikot támadja, az Orbán hatalmon maradását segíti”.

„Ebbe a konkrét kampányba alig szállt be a Jobbik”

Jakab Péter bejegyzése valószínűsíthetően Márki-Zay szavaira reagál. Az egyesült ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje ugyanis a napokban, a Szabad Európának adott interjújában – ahol ellenzéken belüli árulókról és miniszterelnökjelölt-cseréről beszélt – a Jobbikot kritizálta az ellenzéki kampányfinanszírozást illetően.

Évente 2,7 milliárdja van a Jobbiknak. De ebbe a konkrét kampányba alig szállt be. Egyelőre százmilliót sem tud beletenni a kampányba, vagy nem akar”

– fogalmazott Márki-Zay.  

Nyitókép: Facebook

Neked Ajánljuk