Iványi Gábor: Semmi nem indokolta, hogy fegyveresek lerohanjanak bennünket – Mandiner.hu

Mesterházy Attila szerint az „igazság Iványi oldalán áll”.

A jelenlegi kormány megvonta a Magyar Evangéliumi Testvérközösségtől (MET) az egyházi státust, hajszát indított ellenünk, így most tesz bennünket történelmi egyházzá – jelentette ki a szervezet vezetője egy hétfői sajtótájékoztatón. Iványi Gábor azt követően beszélt erről, hogy meghívást kapott a költségvetési bizottság mai ülésére, ahol a nemrégiben lezajlott razzia is terítékre került.

Iványi Gábor számításai szerint 12 milliárd forintos adósságot halmozott fel velük szemben a kormány 2016 óta. Azt hangoztatta, minden közterhet készek kifizetni, „sose mondtuk azt, hogy ezt nem tennénk meg”, és partnerek voltak minden információcserében. Éppen ezért úgy véli, „fegyveres lerohanásukat” semmi sem indokolta. 

Szeretnénk végre annyi hányattatás után, az 1970-es évek üldöztetései után nem átélni azt, hogy mit jelent utcán prédikálni, mit jelent hamis törvények alapján börtönbüntetésre ítéltetni

– mint ahogy ez velem megtörtént korábban. Az a kérdésünk, hogy remélhetjük-e azt, hogy egy szabad országban élhetünk és szolgálhatjuk a hazánkat, azon a területen, ahol igazán verseny nincs” – fogalmazott Iványi Gábor.

Kijelentette, tevékenységüket a haza javára végzik és azt megtagadni tőlük „ez nem a mi bűnünk, hanem azé, aki ezt megcselekszi, ez hatalommal való visszaélés”. Kitért arra is, hogy „békességgel” folytatják munkájukat, hónapról hónapra „átélve azt a csodát”, hogy legalább a béreket ki tudják fizetni.

Szégyenteljes, ami történik Iványi Gáborral és szervezeteivel

– jelentette ki a költségvetési bizottság szocialista tagja. Mesterházy Attila az MSZP részéről támogatását fejezte ki a lelkész felé, mivel az „igazság az ő oldalán áll”. Egyúttal sajnálkozását fejezte ki, amiért nem a MET vezetője lett az ellenzék államfő-jelöltje, mivel pontosan azokat az eszméket képviseli, amelyekért ő baloldali politikus küzd.

Fotó: Facebook

Neked Ajánljuk