Itthon: Nem gyanúsítják cserbenhagyással a Viking Sigyn kapitányát – hvg.hu

Közleményben cáfolja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt a korábbi hírt, hogy cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt nyomoznak a Hableány-baleset ügyében.

Jelenleg egy bűncselekmény, halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetése vétség ügyében közölt megalapozott gyanút a szállodahajó kapitányával, Jurij C.-vel – olvasható a rendőrség honlapján. A hatóság ezzel cáfolja azokat a sajtóban korábban megjelent híreket, hogy a BRFK más ügyben is gyanúsítja az ukrán hajóskapitányt.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában saját forrásokra hivatkozva írt arról, hogy a BRFK különleges nyomozócsoportja cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a dunai hajóbaleset ügyében.

A lap emlékeztetett, hogy – amint a balesetről készült egyik videofelvételen is látható – a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn a baleset után visszatolatott a tragédia helyszínére, majd rövid idő után távozott onnan.

A Magyar Nemzet cikke azt is felvetette, hogy a Viking Sigyn kapitánya az ütközés pillanatában épp egy utassal szelfizhetett a mobiltelefonjával. A lap szerint ez lehet a magyarázat a Fővárosi Főügyészség korábbi közlésére, miszerint a kapitány a katasztrófa után adatokat törölt mobiltelefonjáról.

A Hableány és a Viking Sigyn ütközése után bekövetkezett tragédiáról itt olvashatja el az összes hírünket.

Neked Ajánljuk