Itthon: Meghalt öt koronavírusos beteg, 844 új fertőzöttet regisztráltak – hvg.hu

Több mint 13 ezer beazonosított esetről tudni már Magyarországon.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Újabb 844 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 13 153-ra nőtt a Magyarországon mindeddig beazonosított fertőzöttek száma – közölte a kormányzati tájékoztató oldal.

Meghalt öt idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 642-re emelkedett, 4117-en pedig már meggyógyultak, vagyis 48 gyógyultat regisztráltak egy nap alatt.

Az aktív fertőzöttek száma 8394 fő. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 287 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

A hatósági házi karanténban tartózkodók száma 155-tel, 26 668-ra emelkedett.

Vasárnap 11 322 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el, összesen 549 211 mintavétel történt eddig.

A koronavirus.gov.hu oldalon felhívták a figyelmet, hogy a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. Azt kérik, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Neked Ajánljuk