Itthon: Kirúgták a Covid-szkeptikus orvost a gyöngyösi kórházból – hvg.hu

Pócs Alfrédtól korábban a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Kirúgták a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból dr. Pócs Alfréd ortopéd szakorvost, akitől koronavírus-tagadó állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elhatárolódott. Az elbocsátás tényét Pócs megerősítette a 24.hu-nak.

Pócs Alfrédot október 6-án hívta be a kórház igazgatója, majd vírusszkeptikus nézetei miatt el is bocsátotta. Az érintett most egy hónapos felmondási idejét tölti, de a salgótarjáni és az ózdi kórházban továbbra is dolgozik.

Pócs, aki az orvoskamara Heves megyei elnöke is, a portál kérdésére azt mondta:

ő nem vírustagadó, de úgy látja, hogy a koronavírus miatt hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek.

Az ortopéd orvos emellett helyi önkormányzati képviselő is, több mint 5 százalékot szerzett tavaly, kompenzációs listáról pedig be is került a közgyűlésbe. Pócs Alfréd többször hangoztatta vírusszkeptikus nézeteit az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként, a YouTube-ra feltöltött videójában pedig a maszkviselés ellen érvelt. Pócs egyesülete volt, amelyik a nyáron 5G-ellenes tüntetést szervezett Egerben, mert úgy hiszik, hogy hogy az 5G mobiltornyoknak „elképesztő élettani hatásai” lehetnek. Pedig ezt semmilyen tudományos vizsgálat nem bizonyítja.

Neked Ajánljuk