Ismét a kata szigorítása ellen tiltakoznak – Átvonultak a Nyugati térről az Oktogonra a tüntetők – Portfolio

Ma estére tüntetést szerveztek a fővárosban a futárok a kata szigorítása miatt. Az esemény, amelynek a Jobbágyfelkelés! címet adták a Margit hídon kezdődött, de onnan nem sokkal később a Parlamenthez mentek – egy koporsóval.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebookon közzétett bejegyzései szerint a demonstrálók átmenetileg akadályozták a 2-es és a 2M villamos, továbbá a 26-os, a 91-es, a 191-es és a 291-es buszok közlekedését.

A Margit hídtól a demonstrálók átvonultak a Kossuth Lajos térre. Néhány résztvevő a vállán egy “demokrácia” feliratú koporsót vitt, amelyet később a Parlament elé tettek le, és üzeneteket helyeztek el benne. Korábban a szervezők a Facebookon azt kérték a résztvevőktől, írják le egy papírra, milyen terveik, álmaik voltak a jövőre nézve Magyarországon.

A demonstráción felszólalók közül többen kifogásolták, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszédében “narkósokként” utalt a hidakon tüntetőkre. Volt, aki európai szintű fizetést követelt, míg más azt hangsúlyozta, a kormánynak gazdasági válság esetén az lenne a dolga, hogy az embereket segítse.

Az élő közvetítések alapján emberek lepték el az Oktogont, ahol rengeteg rendőr is tartózkodik, felszólították a tüntetőket, hogy menjenek fel a járdára.

A rendőrök körbezárták a teret, igazoltatnak, a belső sávban halad a forgalom – derül ki a közvetítésekből.

A rendőri intézkedés továbbra is folyamatban van, a Teréz körút mindkét irányban, a közösségi közlekedés és a gépjárműforgalom számára is járható – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Címlapképen: Résztvevők Nyugati téren a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten 2022. július 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Neked Ajánljuk