Hont a 444 fideszezős videójáról: nadebazmeg, ez buborék-újságírás – Mandiner

„Lehet ezt az elitista önhergelést művelni, csak minek?” – írja közösségi oldalán a publicista.

Továbbra is zajlik a 2022-es választás elvesztését követő gyászmunka a baloldalon. A 444 fiatal baloldaliak és liberálisokat megszólaltató videót is készített. A sajtótermékre Hont András is reagált.

Hont: Semmilyen szempontból nem reprezentatív

A publicista közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy miből áll össze a „minta”, amelyből a videó megalapozta a „sok fiatal felnőttet”. Mint arra Hont András rávilágít: „meginterjúvoltak egy passzív féléves orvostanhallgatót, egy másodképzéses művészettörténész-hallgatót, egy végzőst a MOME médiadesign-szakról, és egy optikustanoncot.”

A publicista kifejtette, hogy nincsen semmilyen baja a médiadizájnerekkel, az optikusokra rá is van szorulva, az orvosokra meg rá lesz egyszer, ugyanakkor aláhúzta:

nadebazmeg, ez buborék-újságírás.”

Az igazság az, hogy „minden társadalmi csoportban nyert a Fidesz”

Mint Hont András fogalmazott: „semmilyen szempontból nem reprezentatív a megkérdezettek köre, nem is általános az életérzés – csak nagyon szűk körben,

ez csak hangulatkeltésre, önigazolására, picsogásra jó.”

A publicista szerint „a valóság, hogy a 29 év alattiak körében is egál volt a Fidesz-ellenzék-meccs, a diplomásoknál, mint minden társadalmi csoportban, meg nyert a Fidesz.”

Lehet ezt művelni, csak minek?

Hont András hozzátette, „lehet ezt az elitista önhergelést művelni, csak minek? Egyébként meg ehhez a nyafogáshoz remekül passzol, ha valaki becenévvel jegyez cikket. A következő lépés, gondolom, az óvodai jelek feltűntetése lesz, vagy hogy hogyan hívta az anyukája.”

Nyitókép: Képernyőkép

Neked Ajánljuk