Hat holttestet talált a rendőrség, miközben a Hableány-baleset áldozatait kereste – hvg.hu

A holttestek a fővárostól délre eső szakaszon kerültek elő.

Váratlanul még hat holttestet talált a hatóság a Dunában a Hableány áldozatainak keresése közben – írta a 168 Óra, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya tájékoztatott erről. Onnan egész pontosan azt írták:

a május 29-én történt tragédia óta eltelt időszakban a fővárostól délre eső szakaszról hat olyan ember holttest került elő, aki nem a hajóbalesetben vesztette életét.

A tájékoztatás szerint a holttestek Budafok térségében, Dunaújvárosnál, Érd térségében, a Csepeli révnél, Szigetszentmiklósnál és Dunaharasztinál kerültek elő. Arról, hogy a megtalált személyek azonosítása hol tart, a BRFK későbbre ígért tájékoztatást.

A május 29-én történt Hableány-balesetet mindössze heten élték túl, 27 áldozatot megtaláltak és azonosítottak, egyet továbbra is keresnek. Sajtóhírek szerint az utolsó, eddig meg nem talált áldozat egy nő, akit a BRFK a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve keresnek.

A kutatás naponta átlagosan 8-10 hajóval zajlik, a művelet kiterjed a Duna teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszára, valamint annak ár- és hullámterületére is.

Neked Ajánljuk