Gyurcsány Ferenc: Primitívek, el kell tőlük köszönni – Mandiner

A volt MSZP-s miniszterelnök szerint „az egykori Bibó kollégista fiúk alkalmatlanok egy mai társadalom vezetésére”.

„A nemzet ereje” címmel írt bejegyzést hétfőn a DK elnöke közösségi oldalán. Bejegyzése elején azt a kérdést tette fel, hogy „mitől erős a nemzet?” „Mert nagy területe van, mint például Oroszországnak? Mert sok olaja van, mint mondjuk Szaúd-Arábiának? Mert sokan lakják, ahogy Indiát is?” – sorolta Gyurcsány Ferenc. „Gondolom, ezek is fontosak lehetnek” – tette hozzá, majd azzal folytatta, hogy „mi a helyzet a Magyarország területének felét se kitevő Hollandiával, ahol ugyanakkor az egy lakosra jutó jövedelem háromszorosa a mienknek?”

A bukott miniszterelnök hozzáfűzte, hogy bár az „Orbán kormánya saját állítása szerint család- és gyerekbarát”. ugyanakkor 

régen született olyan kevés gyermek Magyarországon, mint ezekben az években”.

Gyurcsány felidézte, hogy az „Orbán kormánya szerint a nemzet megtartó ereje azon múlik, hogy egyre többen legyünk. Ehhez képest másfélszer annyian halnak meg, mint ahányan születnek” – írta a posztban. „Koraszülöttek mentőjébe nincs gázolaj és ápoló. Kevés a bölcsőde. Nincs elegendő tanár. Aki marad, annak nincs önállósága. (…) Nincs jó minőségű, olcsó étkezés az iskolákban” – sorakoztatta fel a baloldali pártok kormánnyal szemben rendszeresen felmerülő kritikáit a volt kormányfő.

„El kell tőlük köszönni”

Mindezek után leszögezte, „intellektuális silányság, törzsi, primitív gondolkodás azt hinni, hirdetni, hogy a nemzet ereje elsősorban tagjainak számosságából ered”. Majd kijelentette, az „egykori Bibó kollégista fiúk alkalmatlanok egy mai társadalom vezetésére”.

Primitívek. El kell tőlük köszönni. Így vagy úgy” 

 – hangoztatta a DK elnöke. „Nekünk meg készülni kell” – zárta a szokásos módon gondolatait Gyurcsány Ferenc.

Kapcsolódó

Azt mondja Gyurcsány, hogy el kell köszönni a kormánytól
Ennek az országnak nem „forró őszre”, polgárháborúra van szüksége, hanem békére.
Bővebben…

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

Neked Ajánljuk