Gond van a Facebooknál, akadozik a Messenger és az Instagram is [frissítés: megjavultak] – hvg.hu

Valamilyen technikai probléma lépett fel szerdán délután a Facebooknál, ami a cég több szolgáltatását is érinti.

Szerdán délután jelezték olvasóink, hogy valamilyen technikai hiba léphetett fel a Facebook több szolgáltatásánál is. A jelzések szerint a Messengeren elküldött képek nem, vagy csak véletlenszerűen jelennek meg, és gond támadt az Instagramnál is.

A DownDetector szintén hibát jelez a szolgáltatásoknál, a felhasználók jelzései valamikor 16 óra magasságában szaporodtak meg. A hozzászólások szerint az Instagramnál például nem töltődnek be a képek, és bejegyzéseket sem enged közzétenni a platform. Emellett gond van a sztorikkal, és a Felfedező menü sem tölt be rendesen.

©

©

©

A hibás működést területileg jelző térkép szerint a probléma globális méretű, Európában azonban nagyobb a gond, mint az Egyesült Államokban.

©

A tapasztalatok szerint a hiba az alkalmazásoknál és a webes felületen is tapasztalható. A Facebook Messengerben az elküldött/fogadott kép helyén csupán ennyit lehet látni:

A Facebook egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt sem a Twitteren, sem a Facebookon. Tapasztalatunk szerint a Messengeren az elküldött gifek – a képekkel ellentétben – mind a küldő, mind a fogadó oldalán megjelennek.

[Frissítés, 19:16Megszólalt a Facebook a hiba kapcsán]

A fotók ugyanakkor a Facebook hírfolyamában sem jelennek meg rendesen, azok lehetséges tartalmáról csak szöveget ír ki a közösségi oldal algoritmusa.

Időközben úgy tűnik, a WhatsAppnál is baj van, bár ez Magyarországot (talán) kevésbé érinti:

©

Tapasztalataink szerint a helyzet kora estére sem lett jobb, továbbra sem lehet sem képet, sem videót, sem más fájlokat küldeni/fogadni/feltölteni a szolgáltatásokba.

[Frissítés, 02:02 – A hibát a Facebooknak nem sokkal éjfél után sikerült elhárítania, tapasztalatunk szerint a szolgáltatások csütörtök hajnalban stabilan működnek.]

Ha szeretne értesülni a legfrissebb fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Neked Ajánljuk