Gazda Albert: Gyurcsány Ferenc fehér lovon – Mandiner

Reális lehet, miszerint a Gyurcsány-kör valahogy mégis visszatér a hatalomba?

„A Demokratikus Koalíció elnöke július 9. óta kb. másfél tucatszor írta le közösségi médiás posztjaiban, hogy: »készülünk«. A kezdetben szokásosan enigmatikus és mélyen költői szövegek ez alatt az egy hónap alatt egyre konkrétabbá és lényegre törőbbé váltak, másfelől az utóbbi napokban további DK-sok mellett Dobrev Klára, az egykori bukott miniszterelnök neje, a 2022-es parlamenti választások előtti ellenzéki előválasztás legnagyobb vesztese is csatlakozott a vezéralakhoz.

A posztok hangzatosak, megmondósak és célratörőek. Teljes evolúciójukon talán túlzás lenne végigmenni, ide kattintva mind megtalálható, de mivel az e hét szerdai különösen ütősre sikerült, idézném is egészében, sortörések nélkül, még ha ez el is vesz valamennyit a drámaiságából: »Ilyen, amikor dől. Amikor már nem működik a politikai mágia. Amikor kiderül: az egész egy politikai csalás volt. Ilyen, amikor a propaganda már nem helyettesíti a kormányzást. Ilyen, amikor megérkezik a valóság. Végetek van. Mi meg készülünk.« A megszólított olvasónak beleborsódzik a háta.

Hogy mire készül a Gyurcsány házaspár pártostul, kimondva-kimondatlanul sem vitás:arra, hogy még egyszer ebben az életben ismét kormányozhassák Magyarországot.Hogy milyen munkamegosztásban, szinte mellékes, a DK gyakorlatilag egyenlő a férjjel és a feleséggel, ergo a konkrét pozícióknak nincs extrém jelentőségük.”

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Neked Ajánljuk