Friss szennyvízadatok: csak két városban mértek csökkenést a vírus örökítőanyagában – Napi.hu – Napi.hu

A szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 (koronavírus) koncentrációja változatlanul magasnak mondható, a mérési helyszínek többségét stagnáló tendencia jellemzi – írja az NNK.

Az előző hetekhez képest csökkenő tendencia csak Békéscsaba és Debrecen mintáiban figyelhető meg, Szekszárdon azonban ismét emelkedés tapasztalható. A koncentrációk tekintetében a vizsgált minták többsége az emelkedett kategóriába esik – közölte az NNK.

Az NNK továbbra is azt javasolja, hogy ha valakinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Mindenkinek javasolják, hogy tartson legalább 1,5 méteres távolságot, viseljen maszkot a tömegközlekedési eszközökön és beltereken, gyakran mosson kezet és vegye fel a védőoltást.

Zöld – alacsony koncentráció / tendencia: csökkenő Citromsárga – mérsékelt koncentráció / tendencia: stagnál Narancssárga – emelkedett koncentráció / tendencia: emelkedik Piros – magas koncentráció / tendencia: erősen emelkedik

Zöld – alacsony koncentráció/tendencia: csökkenő. Citromsárga – mérsékelt koncentráció/tendencia: stagnál. Narancssárga – emelkedett koncentráció/tendencia: emelkedik. Piros – magas koncentráció/tendencia: erősen emelkedik.

Kép: NNK

A hivatalos koronavírus statisztika szerint keddre virradóra 6390 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, és 195 beteg elhunyt. A kórházi betegek száma a tegnapi 7438-ről mára 7596-ra nőtt.

Neked Ajánljuk