Fontos változást jelentett be az operatív törzs: újabb vakcinákra lehet regisztrálni, de nem mindenkinek – Portfolio

Az oltásokkal egyre jobban hozzájárulunk a védekezéshez, de az indiai vírus már itt van a szomszédban, és még okozhat meglepetéseket – mondta György István államtitkár.

Az oltásnál elérkeztünk az egyének felelősségének szakaszába, ma már csak az egyéneken múlik, hogy beoltatják-e magukat.

Mindenkinek biztosított a lehetőség, hogy felvegye a védőoltást. Minél többen veszik fel az oltást, annál nyugodtabban élhetünk – mondta. A beoltottak száma a legfrissebb adatok szerint 4 millió 99 ezer fő. Ma már minden második felnőtt be van oltvva Magyarországon, a regisztráltak száma 4 millió 725 ezer fő. Aki ma foglal időpontot az interneten, akkor már másnap kaphat vakcinát.

Az elmúlt héten érkezett 1 millió Sinopharm vakcinából folyamatosan ellátják az oltópontokat és háziorvosokat. 200 ezer adag Szputnyikra is megnyitják az időpontokat, és SMS-ben értesítik azokat a regisztráltakat, akik foglalhatnak időpontot.

Csak ők foglalhatnak Szputnyik vakcinára időpontot.

Ma érkezett 334 ezer adag Pfizer, mely nagyobb része a második körös oltásokra megy majd, a kisebb részét a 16-18 éves lakosság oltására teszik el. Az ezután megmaradt Pfizer oltásokat a háziorvosoknak adják.

Neked Ajánljuk