Fidesz Budapest: Karácsony Gergely mellébeszél, vagy azt se tudja mit mond – Mandiner.hu

Karácsony újra puha gerinccel hajol el szövetségesei szélsőjobboldali megnyilvánulásai elől.

„Karácsony Gergely mellébeszél, vagy azt se tudja mit mond, ha a jobbikos szövetségeseiről van szó.

A magát szilárd demokratának tartó, értékrendjére oly büszke főpolgármester újra és újra puha gerinccel hajol el szövetségesei szélsőjobboldali megnyilvánulásai elől.

Emlékszünk, amikor 2019-ben Gyöngyösi Márton felvetette, hogy listázni kellene a parlamentben a zsidó képviselőket? Karácsony Gergely szerint a zsidólistázás nem nácizmus, Sneider Tamás romaverése pedig csak egy »régi történet«, cigányverős mondata pedig »rossz vicc« volt.

2020 őszén Karácsony lelkesen kampányolt annak a jobbikos Bíró Lászlónak, aki válogatott módon gyalázta a zsidó közösséget – többek közt »Judapestnek« nevezve a fővárost, »tetűcsúszdásoknak« az izraeli turistákat. A főpolgármester szerint mindez amúgy sem érdekli a választókat.

Karácsony azt sem tisztázta, mi a véleménye arról, hogy Márki-Zay Péter szerint a baloldali szövetség a kommunistáktól a fasisztákig mindenkit képvisel. Most pedig Z. Kárpát Dániel náci karlendítése láttán hebegett-habogott határozott elutasítás helyett.

Budapest megválasztott vezetője ebben az alapvető kérésben sem tud bátran viselkedni. Döntse el és viselkedjen következetesen: egy demokratikus értekrenddel rendelkező politikusnak semmilyen formában nem férhet bele a szélsőséges eszmerendszer. Vagy a politikai érdekek mindent felülírnak? Bár, ha nem a szélsőségek oldalán áll, akkor szóljon Gyurcsányéknak is….”

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Neked Ajánljuk