Elütöttek egy kerékpározó lányt Győrben, majd segítségnyújtás nélkül elhajtottak a román vendégmunkások (videó) – Mandiner

A kislány kerékpárja 21 métert repült.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint öt román férfi, akik dolgozni érkeztek Magyarországra, 2022 januárjában, a reggeli órákban egy Győr melletti településen haladtak a munkahelyükre. A vádirat szerint a sofőr az előtte haladó autó miatt későn észlelte, hogy a kislány és a nagymamája az út szélén kerékpároznak. Hirtelen akarta őket kikerülni, azonban elvesztette uralmát az autója felett, és a sodródó járműve elejével elütötte a kislányt. Az ütközéstől a gyerek az út melletti füves területre esett, kerékpárja pedig 21 métert repült.

Az autó utasai közül senki nem ment oda a földön fekvő kislányhoz, hanem elhajtottak a helyszínről. Az ütközéstől a jármű első rendszámtáblája is leesett, amit otthagytak a helyszínen. 

A kislány csodával határos módon csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a sofőrt minősített segítségnyújtás elmulasztásával, négy társát e bűncselekmény alapesetével vádolja. A sofőrrel szemben három évig, társaival szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottakkal szemben a bíróság pénzbüntetést is szabjon ki, és a vezetőt tiltsa el a közúti járművek vezetésétől – áll a közleményben.

Az esetről biztonsági kamera készített felvételt, amelyet alább tekinthet meg: 

Nyitókép: Facebook-videó

Neked Ajánljuk