Eltemették Berki Krisztiánt – Origo

Május 6-án, reggel találta meg 8 éves kislánya Berki Krisztián holttestét a IX. kerületi lakásának teraszán. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a halálát, bár a gyilkosságot már a tetthelyen kizárták. Három héttel a halála után ma helyezték örök nyugalomra a Farkasréti temetőben.

Berki Krisztiánt 41 éves korában, május 6-án halt meg. Ahogyan azt az Origo elsőként megírta, aznap reggel rendőrautók és egy mentőautó érkezett IX. kerületi lakásához. Lezárták a lépcsőházat, ahová kizárólag azokat engedték be, akik ott laknak. 

Helyszínelők a IX. kerületi társasház előtt május 6-án.Fotó: Polyák Attila – Origo

Nem sokkal később megérkezett a felesége, Berki Mazsi és korábbi párja, Hódi Pamela is. Mindketten sírtak, amiből már arra lehetett következtetni, hogy a férfivel történhetett valami. Berki Mazsi nem sokkal később megerősítette, hogy a férjét találták meg holtan.

Már távolról lehetett látni a fehérbe öltözött tömeget a Farkasréti temető ravatalozója előtt. Berki Krisztián urnája a kettes ravatalozó elé volt felállítva, körülötte rengeteg, hatalmas koszorú virágból, valamint róla is kitettek egy nagy fényképet.

A képre kattintva galéria nyílik.Fotó: Koncz Márton – Origo

Berki Krisztián felesége, Berki Mazsi, valamint korábbi párja, Hódi Pamela is már jóval a szertartás kezdete előtt a helyszínen volt. Sorra érkeztek az ismert emberek, eljött a temetésre többek között Hajdú Péter és párja, Schobert Norbert és Rubint Réka, valamint Kökény Attila is.

A sajtót nem engedték az urna közelébe, a ravatalozó előtt terület távolabbi részére kihúztak egy kordont, azon túl nem mehetett senki.

Fotó: Koncz Márton – Origo

Fél három után pár perccel el kezdődött a szertartás, amit Kökény Attila nyitott meg a “Nincs semmi másom” című dalával. Ezek után beszédek következtek, amik közül az utolsót Berki Mazsi mondta. Kun Magdolna “Béke volna jó” című versével kezdte a beszédét, majd kitért az első találkozásukra, és könnyeivel küszködve hálát mondott Berki Krisztiánnak a szerelméért és a gyerekükért. Miután végzett, Kökény Attila előadott még egy dalt, majd két kis halottaskocsira felpakolták a koszorúkat, valamint az egyikbe beletették az urnát.

Fotó: Polyák Attila – Origo

A két halottas kocsi vezérletével elindult a gyászoló tömeg Berki Krisztián utolsó útjára. A két autó mögött Berki Mazsi vezette a sort, mellette két testvérével, kezében a kisgyerekével. A sírhoz érve a rengeteg ember körül állta Berki Krisztián fehér fejfáját. Itt Berki Mazsi, valamint Berki Krisztián és Hódi Pamela kislánya közösen fehér galambokat engedett el egy fehér, szőtt, szív alakú kosárból.

Fotó: Polyák Attila – Origo

Ezek után egy dal kíséretében Berki Krisztián urnáját beengedték a sírba, majd a gyászoló emberek végső búcsút vehettek tőle, többen egy szál fehér virágot tettek a sírra.

Nem tudni, miért állt meg a szíve

Berki Krisztián halálával kapcsolatban eddig annyit lehet tudni, hogy nem ölték meg, és kábítószergyanús anyagot találtak a lakásban. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet, ami azt jelenti, hogy csak a jogutódoknak, a feleségének Berki Mazsinak, és közös lányuk miatt Hódi Pamelának fogják elárulni, mi történt pontosan.

Neked Ajánljuk