Elemző: Márki-Zay szavaira a baloldal közös programjaként lehet tekinteni – Mandiner.hu

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatai azt mutatják, hogy a baloldal ismét átverte az ellenzéki szavazókat, és már a kampányban szembe mennek a korábbi ígéreteikkel – fogalmazott a Századvég vezető elemzője.

Amint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter szerint „böszmeség” a 13. havi nyugdíj. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje veszélyes felelőtlenségnek és igazságtalanságnak nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését. „Teljesen függetlenül attól, hogy mit gondol a magyar többségi társadalom,

egy olyan neoliberális politikát képvisel, amiket még az SZDSZ sem mert annak idején kimondani ilyen nyíltan,

ami teljesen elfogadhatatlan itthon. Márki Zay Péter mindenféle meggondolás nélkül negatív előjelet tesz a kormányzati intézkedések elé, anélkül, hogy mérlegelné azok társadalmi támogatottságát” – erről Palóc André, a Századvég vezető elemzője beszélt az M1-en.

Az elemző kiemelte a hódmezővásárhelyi politikus szavaira a baloldal közös programjaként lehet tekinteni. „Márki Zay Péter a választók számára vált kellemetlenné. Egyre inkább világos a választók számára, hogy

minden, amit korábban a gyurcsányi politika képviselt, az visszatérne Márki-Zay Péter esetén

és itt egyre világosabban látszik, hogy a választók egyre inkább kiábrándulnak a baloldali miniszterelnök-jelöltből” – hangsúlyozta Palóc André. Az elemző hozzátette: Márki-Zay Péter nyilatkozatai azt mutatják, hogy a baloldal ismét átverte az ellenzéki szavazókat, és már a kampányban szembe mennek a korábbi ígéreteikkel.

Nyitókép: Facebook

Neked Ajánljuk