Egy ukrán teherhajó miatt le kellett lassítania a Clark Ádám úszódarunak – hvg.hu

Visszább vettek kicsit a sebességből, de így is tempósan haladnak.

Már elhagyta Esztergomot a Clark Ádám hajódaru, de egy előtte haladó ukrán teherszállító hajó kicsit lassítja a haladását – hangzott el a köztévén szerda délelőtt.

A hajódaru haladását egy motorcsónakból követő tudósító azt mondta, hogy a szerda reggel Komáromból Budapestre indult hajódaruval nem szeretnék megelőzni a teherszállítót, emiatt egy “icipicit” vissza kellett venni a sebességből. Eddig körülbelül 8-8,5 csomóval haladt a hajódaru, most körülbelül 7 csomóval megy, azaz óránként 12-13 kilométerrel – tette hozzá.

A hajódarun tartózkodó másik tudósító arról számolt be, hogy a Clark Ádám hajódaru érkezése továbbra is délután 3-4 óra körül várható Újpesten, és a lassulás ellenére is “tempósan” haladnak. Az úszódaru technikai paramétereiről ebben a cikkünkben olvashat.

A hatóságok szerdán a hajóbaleset két újabb áldozatára bukkantak. Egyiküket a Budapesttől mintegy 60 kilométerre lévő Adonynál, a másikat néhány órával később, a Margit hídnál emelték ki a vízből.

Múlt hét szerda este, nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Azóta több újabb utas holttestét találták meg, 15 embert még keresnek.

Neked Ajánljuk