Drasztikusan nőtt a fertőzöttek száma – Index.hu

Csütörtökökre virradóra újabb 3 068 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 334 836 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 127 többségében idős, krónikus beteg,

így az elhunytak száma 10 325 főre emelkedett.

A GYÓGYULTAK SZÁMA TECHNIKAI OKOK MIATT VÁLTOZATLAN A TEGNAPI NAPHOZ KÉPEST, 179 541 FŐ.A gyógyultak legfrissebb adatait holnap közli a hivatalos koronavírus tájékoztató honlap.

Az aktív fertőzöttek száma 144 970 fő. 5 387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen. 

Egy nappal korábban 2047 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 331 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 118 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 198 főre emelkedett.

Egy nappal korábban 5646 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 396-an voltak lélegeztetőgépen.

December 26-a óta folyamatosan érkeznek a vakcinaszállítmányok Magyarországra. Már 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása.

Az oltópontokon közvetlenül is be tudnak jelentkezni az egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni védőoltásra. A kormányzati tájékoztató oldalon térképpel, címmel, telefonszámmal és online elérhetőséggel, valamint a bejelentkezési idősáv megjelölésével tették közzé az oltópontok adatait.

Az oltást minden egészségügyi tevékenységet végző személy megkaphatja, aki egészségügyi tevékenység végzésére jogosító szakképesítéssel rendelkezik, vagy aki nem rendelkezik szakképesítéssel, de közreműködik a szakképesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozók által ellátandó feladatokban. Az egészségügyi dolgozók körébe az alábbi személyek tartoznak:

  • orvos
  • asszisztens, szakasszisztens
  • ápoló személyzet
  • népegészségügyi szakember
  • orvostanhallgató
  • egészségügyi szakképesítéssel rendelkező adminisztratív feladatokat ellátó személyzet
  • védőnő
  • egyéb, egészségügyi felsőoktatásban hallgatói jogviszonnyal rendelkező személy
  • gyógyszerészek, gyógyszertári asszisztensek.

Kedden egyébként újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra, ezzel újabb 39 ezer fő oltása vált lehetővé. Eddig több mint 78 ezer fő oltására elegendő vakcina érkezett, és már több mint 15 ezer egészségügyi dolgozó megkapta az oltást.

(Borítókép: Egy dolgozó megkapja a Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást a fõvárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében 2021. január 5-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Neked Ajánljuk