DK: Kiállunk a kazahok mellett – Mandiner.hu

„Mi magyarok pontosan tudjuk, hogy milyen beláthatatlan következményei vannak annak, amikor orosz segítséggel próbálják leverni a zsigereiben szabadságra vágyó nép lázadását” – indokolták a kiállást.

„Három napja tartanak a tüntetések Kazahsztánban, az elnyomó, saját politikai ellenfeleit elhallgattató, az országot továbbra sem modernizáló, az átlagemberek életét megkeserítő rezsim legfrissebb gázárszabályozása után. A legfrissebb hírek szerint a kazah elnök pedig az orosz hadsereg segítségével verné le az évtizedek óta elnyomott kazah nép lázadását” – kezdte a közleményét a Demokratikus Koalíció.

A közleményben elmondták, hogy ők mint „az alapvető emberi jogok és a szólásszabadság” védelmezője elhatárolódnak az „elnyomó kazah rezsim véres bosszúkísérletétől”.

Mi magyarok pontosan tudjuk, hogy milyen beláthatatlan következményei vannak annak, amikor orosz segítséggel próbálják leverni a zsigereiben szabadságra vágyó nép lázadását.”

– indokolták meg a kiállásukat.

Végül, az ’56-os hősöket emlegetve felszólították a magyar kormányt, hogy ők is határolódjanak el velük az orosz katonai beavatkozástól.

(MTI-OS)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Neked Ajánljuk