Bekezdések: Tényleg a Vrublevszkij-féle diplomaták és politikusok a „nyugati civilizáció védőbástyái”? – Mandiner

Tényleg őket kell támogatnunk, eladósítani az országainkat? Szerintünk nem, és ezt ideje lenne Brüsszelben is észrevenni.

»Most az a dolgunk, hogy minél több oroszt kiirtsunk, mert annál kevesebb marad, akivel majd a gyermekeinknek kell végezniük« – jelentette ki Petro Vrublevszkij, Ukrajna meghatalmazott kazahsztáni nagykövete egy, feltehetően a napokban készült videófelvételen.

A diplomata enyhén ittasnak tűnik, de nem annyira részegnek, hogy a szavainak ne tulajdonítsunk jelentőséget. És amit mond, sajnos alapvetően megfelel annak a politikának, amit Kijev 2014 óta a nemzeti kisebbségekkel szemben folytat – akkor is, ha a kiirtást esetleg nem szó szerint értette.

Elvégre az ukrajnai oroszokat, lengyeleket, magyarokat, ruszinokat, románokat stb. nyelvtörvényekkel és erőszakos asszimilációval is meg lehet »semmisíteni«.

Tényleg a Vrublevszkij-féle diplomaták és politikusok a »nyugati civilizáció védőbástyái«? Tényleg őket kell támogatnunk, miattuk emelni az energiaárakat, eladósítani az országainkat, és lábon lőni az európai gazdaságokat? Szerintünk nem, és ezt ideje lenne Brüsszelben is észre venni.”

Nyitókép: Bekezdések Facebook-oldala

Neked Ajánljuk