Bayer Zsolt: Szolidaritás! – Mandiner.hu

Veszprémy László Bernátot a közösségi médiában halálosan megfenyegették a családjával együtt.

„A történet: Veszprémy László Bernát történész, holokausztkutató és újságíró írt egy cikket, amelyben bemutatta, Márki-Zay Péter kikkel fotózkodott szívesen az elmúlt időszakban – nevezetesen hány fekete öves rohadt nácival. Ezek tények, a fényképek rendelkezésre állnak.

A cikk a The Times of Israel című internetes lapban jelent meg, angol nyelven. A The Times of ­Israel így mutatja be saját magát: »A The Times of Israel egy jeruzsálemi székhelyű online újság, amelyet 2012-ben alapítottak az izraeli, a közel-keleti és a zsidó világban zajló fejlemények dokumentálására. […] A Times of Israelnek nincs pártpolitikai hovatartozása. Törekszik a hírek tisztességes bemutatására, elemzések és véleménycikkek széles skáláját kínálja.«

A cikk megjelenése után valaki odaszólt a »pártpolitikai hovatartozás nélküli« laphoz, hogy Veszprémy László Bernát cikkét el kell távolítani, és láss csodát, a cikket mindjárt el is távolították. És nem fogják elhinni, de ezt az »eltávolítást« aztán azonnal közölte hírként a hazai »sajtó« olyan »pártpolitikai hovatartozás nélküli« janicsárja, mint a HVG, és azonnal feltette honlapjára a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is (elnök: Kocsi Ilona, nahát!), ezzel a címmel: A Fidesz média trójai falova elbukott.

A »pártpolitikai hovatartozás nélküli« Times of Israel természetesen nem indokolta meg, miért szedte le a cikket, azt pedig nyilvánvalóan nem árulja el, kiknek az utasítására tette ezt. Veszprémy László Bernát érdeklődésére az egyik szerkesztő, Miriam Herschlag írt egy semmitmondó, ám annál vérlázítóbb választ, amelyben ez a mondat szerepel: »Úgy néz ki, mintha a magyar kormány ellenségeit támadná« – hűha! David Horowitz főszerkesztő pedig kussol.

S mindezek után következett a történet legvérlázítóbb része. Veszprémy László Bernátot a közösségi médiában halálosan megfenyegették a családjával együtt az ilyesmire mindig kapható gyáva patkányok.”

Nyitókép: Echo TV

Neked Ajánljuk