A szabadkai konzulátus is a Fradira készül – Index.hu

Szijjártó Péter a közösségi oldalán, Belgrádból bejelentkezve azt mondta, hogy ő maga nem a meccsre érkezett, hanem a migrációról és Szerbia déli határának megvédéséről tárgyal az osztrák és szerb kollégáival.

A napokban a Várkert Bazárban tartott, magyar–osztrák–szerb plenáris megbeszélés után közös sajtótájékoztatót a három ország államfője. Amint arra Orbán Viktor felhívta a figyelmet, az orosz–ukrán háború, a szankciók és az energiaválság árnyékában kevesebb figyelem jut az illegális migrációra, amitől egyébként Ausztria és Szerbia éppúgy szenved, mint Magyarország.

A magyar miniszterelnök jelezte, hogy a határőrizetről, illetve az embercsempészetről és az illegális migrációról szóló budapesti egyeztetés egy sorozat első, nyitótalálkozója volt, ami miniszteri szinten csütörtökön folytatódik Belgrádban.

A Fradinak is Belgrádban van ma jelenése

Szijjártó Péter közösségi oldalán közzétett videójában megjegyezte, hogy a Fradinak ma szintén jelenése van Belgrádban, a Crvena zvezda ellen lép pályára az NB I. listavezetője. A stadionban is öt konzul teljesít majd szolgálatot, akik közvetlenül is segítségére lehetnek a szurkolóknak.

Ugyanakkor egy folyamatosan üzemelő vészhelyzeti telefonszámot (+381 62 766024) is létesítettek, amelyen segítséget lehet kérni a belgrádi konzulátustól – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.

Fontos nap ez a magyar futballnak is

A labdarúgó-Európa-liga H csoportjának élén két forduló után a Ferencváros áll, akik az első fordulóban hazai pályán győzték le a török Trabzonspor csapatát, a mérkőzés nagy részét emberhátrányban játszva, majd a második körben a Monaco vendégeként gyűjtötték be a három pontot Vécsei Bálint hajrában szerzett találatával.

A szerda délben tartott sajtótájékoztatón Milos Milojevics, a hazaiak edzője azt nyilatkozta, hogy számára nem meglepő a Fradi eddig megszerzett hat pontja, azonban nem gondolja, hogy csapata lemaradása a listavezetőhöz képest behozhatatlan lenne. 

Hogyne lenne behozható, csapatonként 12 pont vár még elosztásra a hátralévő négy fordulóban. Semmi sincs veszve, csak a holnapi meccs jár a fejünkben

– válaszolta az Index kérdésére Milojevics.

Európa-liga, H csoport

  1. Ferencváros 6 pont
  2. Trabzonspor 3 pont
  3. Monaco 3 pont
  4. Crvena zvezda 0 pont

(Borítókép: Szijjártó Péter / Facebook)

Neked Ajánljuk