A Racing Django futott be elsőként a Kékszalagon – Origo

Rendkívül gyenge szélben zajlott az 51. Kékszalag Nagydíj első versenynapja, amelynek során a Racing Django haladt át elsőként a balatonfüredi célvonalon. A Petrányi Zoltán kormányozta katamarán 15 óra 37 perc alatt teljesítette a légvonalban több mint 150 kilométeres távot. Másodikként az MKB-Extreme Sailing Team, a harmadiknak pedig a Prevital futott be.

Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyén csütörtökön reggel 561 hajó rajtolt el Balatonfüredről. A versenyen a Petrányi Zoltán kormányozta a Racing Django futott be elsőként a balatonfüredi célba. Utána következett az Kaiser Kristóf vezette MKB-Extreme Sailing Team, a harmadik pedig a Litkey Farkas által irányított Prevital lett.

A Racing Django nyerte az 51. KékszalagotForrás: Cserta Gabor

Eredmények:
1. Racing Django, Petrányi Zoltán, Csetényi Csaba, Kaltenecker Károly, Lovas Zsolt, Farkas Bence, Pénzes Botond, 15:37:04 óra
2. MKB-Extreme Sailing Team, Kaiser Kristóf, Pajor Szabolcs Levente, Munka Márton, Szigeti Stacey Dániel, Hercsel Máté, 15:53:58
3. PreVital, Litkey Farkas, Litkey Balmaz, Lepp Gyula, Tóth Róbert, Bartos Zoltán, Jérome Clerc, 16:16:10

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő, és a Balaton legtradicionálisabb vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A versenyt az a hajó nyeri, amelyik a Balatont leggyorsabban vitorlázza körbe. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére.

Neked Ajánljuk