A nap képe: Szalai Ádám eksztázisa a 4:0 után – Privátbankár.hu

Bár nem vagyunk sportszaklap, a 4:0 (vagy ahogy a jegyzőkönyvekben szerepel: 0:4) akkorát szólt itthon és Európában, hogy mi sem mehetünk el mellette szó nélkül.

Csak néhány cím a nemzetközi sajtóból: “Magyarország megalázta Angliát, amely az elmúlt 94 év legsúlyosabb vereségét szenvedte el” (The Guardian), “Anglia történelmi vereséget szenvedett Magyarországgal szemben a Nemzetek Ligájában” (AP),  “A négycsillagos Magyarország megalázta Angliát és a Nemzetek Ligája csoportjának élére állt” (Daily Mail), “A magyarok ámokfutottak, a siralmas háromoroszlánosok legsúlyosabb hazai vereségüket szenvedték el 1928 óta” (The Sun), “A Freiburg sztárja lelőtte Angliát” (Bild, a német lap a Freiburg támadójára, a két gólt szerzett Sallai Rolandra utalt).

A diadal híre a világ másik végére is eljutott: „Németország és Magyarország megalázta Olaszországot és Angliát” (a németek 5:2-re verték az olaszokat)”, írta az argentin La Nacion.

A nem mindennapi sikerhez nem mindennapi ünneplés dukált: a mérkőzés után Szalai Ádám brit szögletzászlóval a kezében „vezényelt” a magyar szurkolótábor előtt. A kép további kommentárt talán nem igényel – az öröm az arcokra van írva.

4:0. Fotó: EPA/ANDREW YATES 4:0. Fotó: EPA/ANDREW YATES

Mégha tudjuk is, hogy a Nemzetek Ligája rangban még nem vetélkedik az Európa-bajnoksággal, a külföldi sztárok pedig ilyenkor lélekben már a strandon vannak, ez semmit sem von le a magyar válogatott érdemeiből.

A győzelmet nem kell magyarázni – főleg akkor nem, ha ilyen világra szóló. Ezúton is gratulálunk a Csapatnak!

Neked Ajánljuk