A kormánypropaganda embere szerint nem nagy veszteség Hegedüs Zsuzsa lemondása – hvg.hu

A miniszterelnök beszédét náci beszédnek minősítő távozó tanácsadó a Megafon egyik beszélő feje szerint egyébként is csak botrányoktól volt hangos.

A kormánypropaganda egyik embere, Deák Dániel röviddel azután, hogy leközöltük Hegedüs Zsuzsa lemondást bejelentő levelét, amelyben Goebbelséhez hasonlította és náci beszédnek nevezte Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét, gyorsan megmutatta, mit kell gondolni a táborban arról, aki elveszíti Orbán Viktor iránti hűségét.

A Facebook-bejegyzésében felvázolt értelmezési keret szerint ugyanis: “Nem nagy veszteség: lemondott az elmúlt években a munka helyett inkább a pénzszóró botrányoktól hangos Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde miatt, amit Gyurcsányhoz hasonlóan „nácinak” minősített.”

Hegedüs Zsuzsa kedden juttatta el Orbánnak írt, a lemondását megmagyarázó levelét a hvg.hu-nak, amelynek tartalmát ebben a cikkben közöltük. Orbán Viktor eddigi tanácsadója, a miniszterelnöki megbízottként dolgozó, zsidó származású, korábban a pesti baloldali értelmiséghez tartozó, egykor Párizsban élő és tanító szociológus a miniszterelnök tusnádfürdői beszédén háborodott fel annyira, hogy megszakította a kapcsolatot a miniszterelnökkel. A miniszterelnök arról beszélt Erdélyben, hogy mi nem kívánunk más fajokkal keveredni. Hegedüs azt írta Orbánnak az elköszönő levelében, hogy bár biztos benne, hogy a miniszterelnök nem antiszemita, de a tusnádfürdői beszéd egy nyíltab fajgyűlölő beszéd.

Hegedüs levelére Orbán reagált, azt írta neki, hogy volt tanácsadója nem gondolhatja komolyan, hogy ő rasszista vagy antiszemita. Erre reagálva Hegedüs megismétli, hogy Orbánt nem tartja annak, de ilyen beszédet miniszterelnökként nem szabadott volna elmondania. “A faji jellegű diszkriminációra vonatkozó legkisebb nyilvános mondat azonban olyasmit gerjeszt, amiről a történelem nemcsak Európában, hanem Afrikában és Örményországban már bebizonyította, hogyha egyszer kiengedjük a szellemet a palackból, az „Úristen” sem tudja újra visszazárni.” – áll Hegedüs viszontválaszában.

Neked Ajánljuk