A KDNP lapja megírta, hogy a katolikusokat sem érdekli az Eucharisztikus Kongresszus, eltüntették a cikket – 444.hu

Végidők előjátéka, avagy miért nem érdekel senkit az Eucharisztikus Kongresszus?

címmel közölt cikket a KDNP online lapja, a vasarnap.hu. A témája az volt, hogy a magyar katolikusokat hidegen hagyta az Eucharisztikus Kongresszus és a pápa látogatása.

A szerző, Varga Gergő Zoltán szerint

“A helyzet drámai, testvérek. Drámai. Amúgy is jellemző beteg kultúránkra a közönyösség, ez azonban most a Kongresszus vonatkozásában rendkívüli módon megmutatkozik. 75 ezren regisztráltak egy korszakos esemény pápai miséjére, külföldiekkel, mindennel együtt, cakk-pakk. Ez az Egyház? Ezt tudja a magyar katolicizmus felmutatni? Ennyi a mi hitünk, testvérek? Hát ennyi, kéremszépen. Jöjjön le a hályog a szemünkről és lássuk, mert ez a valóság.”

Az önkritikus szerző gyorsan még egyértelműbbé tette, hogy a magyar katolikus hívekkel van problémája:

“Nem azt fájlalom, hogy miért nem rakjuk tele a tereinket kirakatemberekkel; azt fájlalom, hogy miért nem fontos annyira, teszem azt, egy budapesti katolikus embernek a világegyház egyik legmeghatározóbb tapasztalata, hogy megtegyen két-három BKV-megállót?”

Ez a hangvétel egyébként a legkevésbé sem idegen a katolicizmustól, a vallás szent könyvének több próféta foglalkozású társszerzője kifejezetten kedvelte például az olvasótábor verbális ostorozását. A KDNP Jeremiása egyre jobban belehergelte magát a lusta katolikusok korbácsolásába, közben a szövegébe csempészve azt a kevésbé ismert hírt, hogy a világban az ateisták és a liberálisok nap mint nap végeznek ki embereket a katolikus hitük miatt:

“Afrikában (meg a Közel-Keleten, meg Észak-Koreában, meg Kínában, meg egy sor más helyen) nap mint nap vértanúk születnek, csak azért végeznek ki embereket, komplett családokat, mert azt mondják: nekik nem mindegy, hogy ateizmus, liberalizmus, Allah, vagy miegymás, hanem nekik Krisztus az Isten! Ennek ellenére a krisztuskövetők száma növekszik, és mellette aggódva figyelik a „nyugati” testvéreket, miért annyira képtelenek elviselni a „lét elviselhetetlen könnyűségét”, miért adnak fel mindent, miért annyira mindegy minden? Egészen konkrétan a szájukban van az Anyaszentegyház legnagyobb eseménye, de a buszra képtelenek felülni, hogy legalább egy szentmise, vagy egy egyórás előadás erejéig elzarándokoljanak a Hungexpóra.”

A szöveg vége felé pedig a szerző mintha a Ferenc pápát előszeretettel gyalázó kormányközeli megmondóembereknek szólt volna be:

“Azokról meg inkább ne is essen szó, akik nem csak a pápánál képzelik magukat pápábbnak, de szinte a teljes katolikus egyházi elöljáróságnál is teljes katolikus egyházi elöljáróságabbnak tartják magukat, és eretnekséget, ördögi praktikákat, meg az Egyházhoz méltatlan eljárásokat, egyebeket kiáltanak, hergelve és eltántorítva az embereket, megfosztva őket egy – mondjuk úgy – potenciálisan nem jelentéktelen lelki élménytől.”

Nagyjából akkor, amikor a cikket kiszúró Tóta W. Árpád publicista facebookos posztot írt a témáról, a cikk eltűnt a vasarnap.hu-ról. Miközben a címlapon azóta is olvasható egy “Csúnyán le tetszett bukni, sajnos” című cikk, amiben azért ekézik Dobrev Klára DK-s politikust, mert leszedte egy facebookos bejegyzését.

De a vasarnap.hu nem elégedett meg a cikk lapból való kiszedésével. Amikor ma délelőtt 10 felé néztem, az írás mentett verziója a törlés ellenére még olvasható volt a Google kereső cache-ében. De amikor délután 4 tájban újra megnéztem, már onnan is eltűnt.

De ezen a linken a cikk publikálásakor még olvasható.

Neked Ajánljuk