A Kanári-szigetekről ingázik a Parlamentbe az MSZP képviselője – hvg.hu

A volt MSZP-elnök Tóbiás József és családja tavaly ősszel költözött ki Tenerifére, elsősorban gyermekük betegsége miatt.

A Blikk ír róla, hogy Tóbiás József MSZP-s parlamenti képviselő (amúgy a párt volt elnöke) tavaly ősszel Tenerifére költözött a családjával, ám a politikus nem szakított meg minden szálat Magyarországgal: továbbra is bejár a Parlamentbe, csak most már 5-6 órákat repül ehhez. (A Kanári-szigetekhez tartozó Tenerife ilyen távolságra van Budapesttől.)

A napilap szerint Tóbiásnak jár az 1,38 milliós képviselői tiszteletdíj, ám utazási és lakhatási támogatást a hatalmas távolság ellenére sem kap. Párt- és egyéb tisztséget nem vállalt, de elmondása szerint a képviselői munkáját az ingázással együtt is el tudja látni, illetve az interpellációkat Tenerifén is meg tudja írni.

Tóbiás a kiköltözést gyermeke betegségével magyarázta: a fiú légúti problémákkal küszködött, az orvosok pedig azt javasolták, hogy olyan helyre vigyék, ahol nincs pollen, por és egyéb allergén anyagok.

“A gyerekeimért mindent megteszek, ezért költöztünk ki Tenerifére” – mondta a politikus, aki két-háromhetente repül Budapestre. “Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges”.

Tóbiás azt is elmondta, hogy odakint lakást bérelnek, ő pedig spanyolul tanul. A Blikk megjegyzi, hogy a bérleti árak Tenerifén nagyjából a budapestivel vannak egy szinten.

Neked Ajánljuk