A jobbikos, akinek az élettársát megpróbálták megerőszakolni egy pártrendezvényen, azt állítja, másnap felhívta a tettes – Mandiner

Szilágyi György szerint az erőszakoskodó azt állította, hogy nem emlékszik semmire, és utalt arra, hogy valószínűleg valamit belekevertek a pálinkájába.

Új részleteket osztott meg Szilágyi György, a Jobbik egyik alelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról, hogyan akarta szőnyeg alá söpörni a pártvezetés azt, hogy Szilágyi élettársát egy jobbikos megpróbálta megerőszakolni egy pártrendezvényen.

Az ügy csütörtök reggel kapott szélesebb nyilvánosságot, amikor több lap is megírta, hogy a Jobbik egy tavaly év végi, Ököritófülpösre szervezett rendezvényén Szilágyi élettársát megpróbálta megerőszakolni egy jobbikos, és a nő segélykiáltásait hallva egy párttársa mentette ki az áldozatot. A portálok szerint az esetet később a Jobbik vezetése megpróbálta eltussolni.

Szilágyi az ATV-n elmondta, hogy ő nem volt ott a rendezvényen (megpróbálta meghívatni magát, sikertelenül), élettársa viszont hivatalból ment el. Az ököritófülpösi gyűlés ugyanis a Jobbik szabolcs-szatmári szervezetének rendezvénye volt, Szilágyi élettársa pedig a megyei 2. választókerületben dolgozott.

Jakab Péter Jobbik-elnök a cikkekre reagálva csütörtökön azt állította, hogy ő csak múlt héten értesült az esetről, és azonnal etikai vizsgálatot indítottak. Szilágyi szerint ez nem igaz, nagyon sokan hónapok óta tudtak a pártban arról, hogy mi történt, meg is nevezte Dr. Gyüre Csabát, aki Szilágyi élettársát kimentette szorult helyzetéből. Szilágyi szerint az eset után pár nappal ő beszélt Jakab Péterrel és kérte a történtek kivizsgálását, de a pártelnök és kabinetfőnöke, Molnár Enikő nem lépett az ügyben. Szilágyi a műsorban nem volt hajlandó megnevezni a tettest, de azt mondta, tudja, ki az illető, és az ügyészség is tudja. Azt is elmondta, hogy a tettes – aki most azt állítja, kitaláció minden, amit a lapok írtak, és rágalmazási perekkel fenyegetőzik – a nemierőszak-kísérlet másnapján felhívta Szilágyit.

A képviselő szerint

az erőszakoskodó azt állította, hogy nem emlékszik semmire, és utalt arra, hogy valószínűleg valamit belekevertek a pálinkájába.

A kérdésre, hogy miért vártak öt hónapot a feljelentéssel, Szilágyi részben azt válaszolta, hogy az áldozatnak nehéz beszélnie ilyen helyzetben, részben pedig azt, hogy megpróbálták párton belül elintézni az ügyet. Amikor látták, hogy ez nem sikerül, akkor terelték csak hivatalos útra a dolgot. Szilágyi szerint a pártból áldozathibáztató reakciókat is kapott, és több emberben csalódott. Visszautasította a vádakat, hogy a Jobbik éppen zajló elnökválasztásai kampányába akarna beavatkozni és Jakab Péter esélyeit gyengíteni a feljelentéssel.

„Tisztában voltam vele, hogy ez a politikai pályafutásomba kerül” – mondta arról, hogy nem maradt csendben, mert „az ilyen ügyeket nem szabad eltussolni”. Szilágyi amúgy korábban jelöltette magát alelnöknek, de a műsorban úgy fogalmazott, „át kell értékelnem, hogy akarom-e folytatni ezt az utat”.

Nyitókép: atv.hu

Neked Ajánljuk