A héten eldől, mennyi orvos és ápoló marad az országban – Index.hu

A betegek is érezhetik annak hatását, hogy február 28-ig dönteniük kell az egészségügyben dolgozóknak: aláírják-e az egészségügyi szolgálati jogviszonyba való átlépést. Ugyanis a március 1-jén hatályba lépő új jogviszony teljesen átalakítja az egészségügyben dolgozók munkakörülményeit, és bérezését is.

Nagyon sokan azonban még mindig nem tudják, hogy pontosan milyen feltételekkel dolgozhatnak munkahelyükön a jövő hónaptól, ugyanis nem kapták meg a szerződéstervezetüket. 

Az egyik egyetem munkatársa az Index számára írt e-mailben azt sérelmezte, hogy a törvény által garantált 30 napos határidőt nem biztosítja a munkáltatója számára. Az egyetem tájékoztató levelében mindösszesen a szolgálati jogviszony aláírásának a napjáról adtak számára felvilágosítást.

A munkajog alapjait sérti meg, mint munkáltató, hiszen dolgozói számára nem biztosította a kötelező 30 napot, hogy a munkavállaló a szerződését megismerje. Több munkavállaló kezd pert az egyetem ellen, mivel ezt a kötelezettségét elmulasztotta.

A probléma nem egyedi eset. Ugyan a törvény 30 napot ír elő annak aláírása előtt, azonban szinte senki nem ismerhette meg időben a személyre szóló, egyénesített munkaszerződés ajánlatát, amelyeket elektronikusan töltenek fel. 

Egy másik, vidéki egyetem tájékoztató levele szerint 2021. február 22. napjától kezdődően tekinthetik meg elektronikusan a szerződéstervezetet, és február 22-26 közötti napokon személyesen kell aláírniuk a munkatársaknak nyilatkozatot a munkaszerződéses ajánlat elfogadásáról.

Van azonban olyan egészségügyi intézmény, ahol már olvashatják a szerződéstervezetüket. 

5800 dolgozót érint az egészségügyi szolgálati jogviszony változása a Semmelweis Egyetemen, ők az elmúlt napokban kivétel nélkül és a jogszabályokban előírt határidőn belül megkapták az egészségügyi szolgálati szerződést, melyet az előírásoknak megfelelő módon az ún. elektronikus tárhelyre töltött fel az intézmény.

– írta megkeresésünkre a Semmelweis Egyetem, amely már tavaly decemberben, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény végrehajtási rendeleteinek megjelenését követően folyamatosan tájékoztatta az érintett dolgozókat a jogszabályi rendelkezésekről.

Háborgók csoportja

Mintegy 46 ezer fős tagsággal bír egy közösségi csoport, amely megfogalmazásuk szerint a tavaly október elején elfogadott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény ihlette. Kifogásolják, hogy március elsejét követően a jogviszony lehetővé teszi a kétéves átvezénylést, az engedélyhez kötött másodállás vállalását, illetve hogy a szolgálat jogviszony jelentősen csorbítja a dolgozók jogait.

Az igencsak aktívan működő csoport egy tagja arról írt, hogy február 18-án tájékoztatták őket az új jogviszony változásairól, és

február 22-én ismerhetik meg a tervezetet, amelynek aláírására csak pár napjuk marad. 

Egy másik hozzászólásból kiderül, hogy van olyan munkavállaló, aki már február 18-án kezébe vehette a szerződéstervezetét, de ahogy fogalmaz:

Ma végre kezembe vettem az új jogállási tv. alapján készült szerződést! Érdekes olvasmány mondhatom, ha valaki rendelkezik kellő alappal jogi szakmai nyelv megértéséhez! Ha nem akkor orosz rulett. Van benne sok pozitív változás az eredeti elképzeléshez képest és látszik benne a kapkodás is, amit szerintem a sietség okozott. Véleményem, hogy érdemes független jogász véleményét kérni!

A hozzászólók közül sokan véleményüket nem kendőzik, az egyik vidéki kórházban dolgozó ápolónő az alábbiak szerint fogalmazta meg mondandóját;

Jelenleg Covid nővérként, alapvetően pulmós vagyok. Vállalom, hol és miképp, és ápoló vagyok. A legelsők egyike voltam, akik azt mondták, na neeee! Menjenek a p…….ba ilyen feltételekkel. Alapvetően lázadó vagyok, megteszem, amit választok, kategorikusan nem, amit erőltetnek. Ezt erőltetik. Ezt a jogviszonyt. Ez egy okádék. És alá fogom írni? Igen. Szégyellem? Igen. De senki nem tartja el a fiaimat. Vagy valaki leteszi nekem a fizetést, hogy éljek? Hogy megéljek? Nem!

Sérelmesnek tartják az egészségügyi szolgálati törvényt a szakszervezetek is, akik Összefogás az Egészségügyért Akciószövetség néven az ombudsmanhoz és nemzetközi szervezetekhez fordultak. Az Akciószövetség öt nagy egészségügyi szakszervezetet foglal magába, többek közt a Magyar Orvosok Szakszervezete és az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetségét, akik levélben fordultak az alapvető jogok biztosához az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény általuk az alaptörvényt súlyosan megsértő két passzus miatt.

Mint írják, a törvény megszünteti az egészségügyi dolgozók kollektív alkuhoz fűződő jogát, illetve korlátozza a sztrájkhoz fűződő alapvető jogát.

A szakszervezetek kérték az ombudsmant, hogy kezdeményezze az Alkotmánybíróságnál az októberben elfogadott jogszabály felülvizsgálatát.

(Borítókép: Egészségügyi dolgozó 2021. február 18-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Neked Ajánljuk